3 BIT z wafelkami Lusette i mango

Szpileczki i babeczki



3 BIT z wafelkami i mango


Masa budyniowa
2 budynie waniliowe,
2 szklanki mleka,
3/4 kostki masła,
4 wafelki lusette.
Masa śmietankowa
500 m śmietany 30 %,
2 łyżki żelatyny,
1 mango.
Dodatkowo;
2 duże paczki herbatników,
masa krówkowa,
2 wafelki lusette.

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy. 

Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki. 




Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.




Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki. 




Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami. 




Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ). 





Smacznego 😉


Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies